Οι εντυπώσεις μας από τον νέο 3D μαστογράφο

5 Ιουνίου 2020
Entupwseis-apo-ton-neo-3d-mastografo

ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Η Δρ Βασιλειάδη-Δρακωτού και το προσωπικό του Υγεία Ιατρική Απεικόνιση μοιράζονται μαζί σας τις εντυπώσεις τους από τον νέο 3D μαστογράφο Planmed Clarity 3D.

Το «Υγεία Ιατρική Απεικόνιση», θέλοντας να προσφέρει στις γυναίκες τns ευρύτερης περιοχής μας τις πλέον καινοτόμες τεχνικές και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού, εγκατέστησε τον 1ο στη Θεσσαλία Ψηφιακό Μαστογράφο 3D Τομοσύνθεσης του πρωτοπόρου κατασκευαστικού Οίκου Planmed Φινλανδίας Clarity 3D. Πρόκειται για ένα μηχάνημα ιδιαίτερα φιλικό για τη γυναίκα, βραβευμένο για το design του, με εργονομικό σχεδιασμό και λεπτομέρειες που επιτρέπουν τη διευκόλυνση της διεξαγωγής της εξέτασης τόσο για την εξεταζόμενη όσο και για τη χειρίστρια.

Περάσαμε λοιπόν από την απλή μαστογραφία 2 λήψεων, στον Τρισδιάστατο Ψηφιακό Μαστογράφο 3D Τομοσύνθεσης του πρωτοπόρου κατασκευαστικού Οίκου Planmed Φινλανδίας Clarity και στην τρισδιάστατη απεικόνιση των μαστών με τομές 1χιλ, αυξάνοντας την ικανότητα ανίχνευσης επιθετικών καρκίνων κατά 41%.
Δρ Έλενα Βασιλειάδη-Δρακωτού MD PhD

Στη 3D μαστογραφία κατά τη διάρκεια της εξέτασης ένα τμήμα του μηχανήματος κινείται λαμβάνοντας πολλαπλές εικόνες. Οι εικόνες αυτές επεξεργάζονται με ειδικό λογισμικό οπότε προκύπτουν πολλαπλές τομές πάχους ενός χιλιοστού σε κάθε μαστό. Έτσι οι διάφορες δομές και βλάβες του μαστού απεικονίζονται σε διαφορετικές τομές και δεν καλύπτει η μία την άλλη αλλά ξεχωρίζουν και αναγνωρίζονται πιο εύκολα. Βλέπουμε στην εικόνα που ακολουθεί τρεις διαφορετικές δομές – βλάβες οι οποίες εντοπίζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα του μαστού.

Το καλύτερο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού είναι η πρώιμη διάγνωση. Και αυτή επιτυγχάνεται όλο και καλύτερα με την εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων. Η απλή μαστογραφία αντικαταστάθηκε από την ψηφιακή και πλέον από την τρισδιάστατη ψηφιακή αυξάνοντας την ικανότητα ανίχνευσης του καρκίνου και μετατοπίζοντας τον χρόνο της διάγνωσης σε πιο αρχικό στάδιο, γεγονός πολύ σημαντικό για την πορεία της νόσου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 3D ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟ CLARITY ΤΟΥ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ PLANMED

PLANMED CLARITY 3D

ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
en_USEnglish